Πώς λειτουργεί η τεχνολογία που χρησιμοποιείται στα μηχανήματα για αδυνάτισμα και τι υπόσχονται οι κατασκευαστές τους. Θα σε βοηθήσουν να αδυνατίσεις;

Μηχανήματα για αδυνάτισμα: Είναι ασφαλή; Θα σε βοηθήσουν; Ποιο είναι το κόστος;

Όταν μιλάμε για αδυνάτισμα, σύσφιγξη ή για κυτταρίτιδα, αναπόφευκτα κάποια στιγμή έρχονται στην κουβέντα και τα μηχανήματα για αδυνάτισμα. Πώς λέμε «συν Αθηνά και χείρα κίνει»; Ε, εμείς κουνάμε το χέρι μας κάνοντας γυμναστική και προσέχοντας τη διατροφή μας, αλλά και λίγη βοήθεια από την Αθηνά (βλ. τεχνολογία στο αδυνάτισμα) δε βλάπτει! Έτσι, αναζητήσαμε πληροφορίες για τις τεχνολογίες πίσω από τα πιο δημοφιλή μηχανήματα αδυνατίσματος στην αγορά για να σε διευκολύνουμε, αν αποφασίσεις να κάνεις την τεχνολογία σύμμαχο στην προσπάθειά σου για ένα πιο υγιές και όμορφο σώμα χωρίς νυστέρι, ενέσεις και άλλες παρεμβάσεις.

Είναι ασφαλή τα μηχανήματα αδυνατίσματος;
Οι τεχνικές προδιαγραφές τους βασίζονται σε επιστημονικές μεθόδους και για να βγει στην αγορά ένα μηχάνημα με κάποιον ισχυρισμό (claim) χρειάζεται να διαθέτει άδεια από φαρμακευτικό οργανισμό. Τα περισσότερα έχουν άδεια είτε από τον FDA, τον αμερικανικό Oργανισμό Tροφίμων και Φαρμάκων, είτε από τον ΕΜΑ, τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό οργανισμό. Προτού ξεκινήσεις κάποια θεραπεία, συζήτησε με την υπεύθυνη και μη διστάσεις να ρωτήσεις για την πιστοποίηση του μηχανήματος που χρησιμοποιείται. Μια άλλη παράμετρος ασφαλείας είναι η λήψη του ιστορικού σου. Σε κάποιες θεραπείες υπάρχουν περιορισμοί: Στις περισσότερες περιπτώσεις η εγκυμοσύνη και ο θηλασμός είναι απαγορευτικά για να προχωρήσεις σε κάποια θεραπεία αδυνατίσματος με μηχάνημα, ενώ άνθρωποι με βηματοδότη απαγορεύεται να κάνουν κάποιες θεραπείες.

*Το κόστος των θεραπειών αδυνατίσματος
Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων αφορά κάποιο πακέτο θεραπειών και διαμορφώνεται ανάλογα με τον αριθμό των συνεδριών, αλλά και με τον τρόπο πληρωμής (με δόσεις σε πιστωτική κάρτα ή με μετρητά). Προτού βάλεις δόσεις στην πιστωτική σου, συζήτησε αν υπάρχει η δυνατότητα να διακόψεις τις θεραπείες και να μην πληρώσεις όλο το ποσό, αν για κάποιο λόγο αλλάξεις γνώμη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *